Pedicurebehandeling in 1,5 meter samenleving

We hebben in Nederland momenteel te maken met de 1,5 meter samenleving. In het (voorlopig) nieuwe normaal betekent dit, dat alle pedicures zich moeten houden aan strikte voorschriften van het RIVM en speciale protocollen vanuit de brancheorganisatie ProVoet.

Met inachtneming van de gestelde regels zal Fijne Voetzorg er alles aan doen om uw gezondheid én veiligheid te optimaliseren. Ik vraag u onderstaande informatie rustig door te lezen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u vanzelfsprekend altijd contact opnemen.

Ter voorbereiding op een afspraak

Heeft u een afspraak, dan vraag ik u om een aantal persoonlijke gegevens (naam, telefoonnummer en e-mailadres). Dit in verband met de registratieplicht die geldt voor contactberoepen. Deze gegevens kunnen nodig zijn voor een bron- en contactonderzoek van de GGD in geval er onverhoopt sprake is van een besmetting binnen mijn praktijk. Vanzelfsprekend zullen alle gegevens vertrouwelijk worden behandeld conform de voorschriften van de privacywet.

Heeft u een afspraak? Houdt u er rekening mee, dat deze afspraak alleen door kan gaan als u gezond bent. Heeft u last van één of meerdere van de volgende verschijnselen, dan moet ik u vragen om uw afspraak te cancelen en te verzetten:

 • Hoesten, keelpijn, niezen en/of verkoudheid
 • Reuk en/of smaakverlies
 • Benauwdheid of longontsteking
 • Koorts (meer dan 37,5 graden Celsius)
 • Andere griepverschijnselen

Daarnaast geldt:

 • Bent u in contact geweest met iemand die COVID-19 heeft of in afwachting is van een COVID-19 test?
 • Bent u korter dan 2 weken geleden genezen van COVID-19?
 • Heeft u huisgenoten/ gezinsleden met bovenstaande klachten?
 • Komt u uit een gebied met code oranje/rood?

Ook dan verzoek ik u om contact op te nemen zodat we de afspraak (kosteloos) kunnen verzetten.

Mocht ik twijfelen aan uw gezondheid ten tijde van de afspraak, dan kan ik besluiten om de behandeling te weigeren. Ik wil u daarom verzoeken uw verantwoording te nemen, voor ieders veiligheid en gezondheid. Indien ik zelf klachten heb of voldoe aan één van bovenstaande voorwaarden, zal ik vanzelfsprekend ook contact opnemen om de afspraak te annuleren en te verzetten.

Tijdens de behandeling

Fijne Voetzorg houdt zich voor, tijdens en na de behandeling vanzelfsprekend ook aan alle COVID-19 protocollen. Heeft u een afspraak, houdt u dan rekening met de volgende voorschriften:

 • Bij de behandeling mag maximaal 1 persoon naar binnen;
 • Ik schud vanuit hygiëne geen handen;
 • Bij binnenkomst bent u verplicht uw handen te desinfecteren;
 • Ik verzoek u vriendelijk om een (niet medisch) mondkapje te dragen. Zelf zal ik ook een mondkapje dragen tijdens de volledige behandeling;
 • Ik zal u vragen het formulier ‘Gezondheidscheck voor klanten’ in te vullen en te ondertekenen. Een schone pen ligt voor u klaar. Neemt u liever zelf een pen mee, dan kan dat natuurlijk ook.
 • De behandelstoel zal zoveel mogelijk in de gekantelde houding gezet worden om de 1,5 meter te waarborgen.

Na iedere behandeling wordt mijn praktijkruimte grondig gereinigd en alles gedesinfecteerd. De behandelkamer wordt na iedere behandeling tevens minimaal 15 minuten gelucht. Ik vraag u daarom stipt op de afgesproken tijd te komen.

Met inachtneming van deze voorschriften en maatregelen kan ik u veilige en verantwoorde behandeling bieden. Geef uw voeten de aandacht en zorg die zij nodig hebben, ook in deze tijd van de 1,5 meter samenleving. Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op en ik hoop u binnenkort te mogen verwelkomen!

NB: het protocol voor de voetzorg kunt u ook nalezen op mijncoronaprotocol.nl. Deze website is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, in samenwerking met de Rijksoverheid.